Dansk Retursystem udpeger ny topchef

Leverandører - Navne 8. apr 2024 -
This describes the image
Foto: Dansk Retursystem
  • Dansk Retursystem henter Kasper Schmidt som ny adm. direktør i stedet for Lars Krejbjerg Petersen, der har ønsket af fratræde. 

Skrevet af: Søren Tougaard

Lars Krejbjerg Petersen har efter 10 år i jobbet ønsket at stoppe som adm. direktør for Dansk Retursystem, der driver det danske pant- og retursystem. Derfor har bestyrelsen været på jagt efter en ny adm. direktør. 

Her er valget faldet på Kasper Schmidt, der kommer fra et job som CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S. Han starter i det nye job 1. august.  

- Kasper har stor erfaring med at arbejde med mange kunder og interessenter på strategisk niveau i komplekse og regulerede sektorer, og i virksomheder, der kombinerer et kommercielt sigte med et samfundsmæssigt bæredygtigt perspektiv. Det er den helt rigtige baggrund for at videreføre Dansk Retursystem og yderligere styrke positionen som et velfungerende producentansvarssystem. Jeg ser frem til samarbejdet med Kasper, siger Carsten Ørnbo, bestyrelsesformand for Dansk Retursystem.

Kasper Schmidt er 48 år, uddannet cand.scient.soc. og har en bred baggrund indenfor strategi, ledelse og digitalisering, bl.a. fra konsulentbranchen og den offentlige sektor. Seneste har han som CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S gennemført en omfattende turn-around og digital transformation med forberedelsen af et digitalt rejsekort på mobilen som et centralt element.

- Jeg er glad for at få muligheden for at lede Dansk Retursystem og sætte mine kompetencer indenfor digitalisering og strategi i spil i en miljøvirksomhed, som alle danskere har glæde af. Jeg ser frem til sammen med resten af organisationen at videreudvikle Dansk Retursystems position som en nøglespiller indenfor cirkulær økonomi og skabe forbedringer til gavn for både klimaet og samfundet, siger Kasper Schmidt.

Hver dag panter danskerne 5,4 millioner flasker og dåser, som gennem pantsystemet bliver genanvendt til nye. Sidste år sparede pantsystemet udledningen af over 200.000 tons CO2. 

 

Opdateret 8. apr 2024