Danish Crowns topchef stopper

Leverandører - Navne 3. jun 2024 -
This describes the image
Foto: Danish Crown
  • Processen med at finde en ny topchef til slagterigiganten er sat i gang, efter Jais Valeur har meddelt, at han stopper efter ni år i jobbet. 

Skrevet af: Søren Tougaard

I maj måned påbegyndte bestyrelsen og den øverste ledelse i Danish Crown arbejdet på en ny koncernstrategi, der efter planen skal ligge klar til efteråret. Forud for dette har CEO Jais Valeur været i dialog med bestyrelsesformand Asger Krogsgaard om behovet for at finde en langsigtet CEO-profil til at lede Danish Crown igennem den næste strategiperiode.

Bestyrelsen har nu besluttet at accelerere den proces.

- Det er både bestyrelsens og Jais’ vurdering, at Danish Crown har brug for nye og fortsættende ledelseskræfter til den omfattende opgave, som skal løftes i de kommende år. Jais afleverer en kerneforretning, hvor mange dele er blevet sat op til at levere positiv værdiskabelse for os ejere på den lange bane. Dog er det helt centralt for bestyrelsen, at vi altid leverer en konkurrencedygtig afregning til vores ejere, og vi står aktuelt i en situation, hvor Danish Crowns konkurrenceevne skal forbedres. Derfor mener vi, at det er vigtigt for alle parter at gå ind i den forestående strategiproces med klarhed omkring det faktum, at det vil blive en ny CEO, der skal eksekvere på den nye strategi, siger bestyrelsesformand Asger Krogsgaard.

Processen er skudt i gang

Processen med at udpege en ny Group CEO er sat i gang. Det er aftalt, at Jais Valeur vil stå i spidsen for forretningen, indtil en afløser er fundet. Dette sker for at sikre, at virksomheden ikke mister momentum i løbet af rekrutteringsprocessen.

- Jeg har tidligere på året meddelt Danish Crown, at jeg ikke ser mig selv som langsigtet CEO for selskabet. Det giver derfor mening for mig, at bestyrelsen ønsker at fremrykke denne proces og se længere fremad, så virksomheden kan gå en ny strategi i møde med en langsigtet afklaring omkring den øverste ledelse. Vi har rykket Danish Crown langt i de år, jeg har været med, men der ligger stadig en kæmpe og i øvrigt mega spændende opgave i de kommende år. Den vil kræve en massiv og vedholdende indsats af den øverste ledelse. Nu vil jeg fokusere på at styre Danish Crown igennem den kommende periode, så vi kan skabe de bedste forudsætninger for min afløser. For Danish Crown er en fantastisk virksomhed med dedikerede medarbejdere og fortsat store muligheder, siger Jais Valeur.

- Jais har ydet en kæmpe indsats for Danish Crown i de knap ni år, hvor han har stået i spidsen for vores forretning. Under hans ledelse er der sket en væsentlig udvikling og professionalisering af koncernen. Det siger også alt om Jais’ følelse af dedikation til Danish Crown, at han har sagt ja til at blive for at sikre et uafbrudt ledelsesfokus i organisationen, indtil hans afløser er klar til at tage over. Det har jeg stor respekt for, siger Asger Krogsgaard.

Danish Crown kan samtidig meddele, at man har indgået en aftale med en ny Group CFO, der starter senest 1. december og skal tage over fra Thomas Ahle, der som tidligere annonceret har valgt at skifte til Stark Group. Navnet på den nye Group CFO vil blive offentliggjort efter sommerferien af hensyn til vedkommendes nuværende arbejdsgiver.

Group Executive Vice President Tim Ørting Jørgensen vil fortsat varetage både ledelsesansvaret for kerneforretningen Danish Crown Business Unit samt indgå i den fortsættende direktion, der skal udarbejde den nye koncernstrategi med bestyrelsen.

Opdateret 3. jun 2024