Matas bliver nordisk markedsleder inden for skønhed og velvære

Øvrige 19. jul 2023 -
This describes the image
Matas køber skønhedskæden Kicks med butikker i Sverige, Norge og Finland. Matas
  • Stort vækstpotentiale for Matas i et lukrativt marked

Skrevet af: Henrik Denman

Den landsdækkende kæde Matas, der sælger personlig pleje, er klar til at tage positionen som Nordens førende detaillist inden for skønhed og velvære.

Det afgørende skridt tager Matas i eftersommeren, når den endelige aftale om købet af den svenske virksomhedsgruppe Kicks Group falder på plads. Med købet vil Matas have ca. 500 fysiske butikker i tre stærke og selvstændige kæder Matas, Kicks og Skincity – og samtidig have direkte adgang til det lukrative onlinemarked med mere end fem mio. klubmedlemmer.

– Når vi nu slår os sammen med Kicks og Skincitys dygtige og dedikerede medarbejdere i Sverige, Norge og Finland, vil vi i fællesskab bygge en nordisk markedsleder inden for skønhed og velvære med en klar ambition om altid at være det foretrukne valg for de nordiske forbrugere, siger CEO i Matas, Gregers Wedell-Wedellsborg.

Matas blev etableret i 1949 som en kæde af selvstændige detaillister og er i dag en børsnoteret koncern med godt 2.500 ansatte, hvor hovedparten er ansat i en af koncernens 263 Matas-butikker. 

Købet af Kicks Group koster Matas 700 mio. kr. Virksomheden består af skønhedskæden Kicks og online hudpleje-klinikken Skincity.  Kicks blev grundlagt i Sverige i 1991, og siden 2002 har Kicks Group været ejet af Axel Johnson AB.

Den endelig købsaftale forventes at træde i kraft i tredje kvartal i år.

Stor udvikling i Matas

Matas har gennem de seneste fem år gennemgået en markant transformation fra butikskæde til markedsleder på nettet og har i samme periode øget omsætningen med mere end en milliard kr. 

Det nordiske marked for skønhed og velvære er på mere end 65 mia. kr. 

Matas og Kicks Group har ifølge Gregers Wedell-Wedellsborg en række ligheder i forretningsmetoder, medlemsbaser, services, digitalisering, e-handel og et fælles fokus på ansvarlighed.

– Vi har kendt og fulgt Kicks gennem mange år. Vi deler værdier og ser mange fordele ved at gå sammen. Vi vil bruge vores samlede styrke til at gøre det endnu mere attraktivt at handle i Kicks og Matas og bevare fokus på vores DNA, som er ekspertrådgivning og god service fra et enestående hold af kolleger, siger han.

Baseret på de seneste regnskabstal for 2022/23 vil Matas og Kicks Group tilsammen have en omsætning på ca. 7,6 mia. kr.   
 

Opdateret 19. jul 2023