Tidligere Løvbjerg-direktør bliver topchef i Normal

Øvrige 7. jun 2024 -
This describes the image
Jesper Due stoppede i Løvbjerg sidste år. Nu bliver han bossen i Normal. Under sin tid som adm. direktør for Løvbjerg formåede han at skabe en markant vækst på både omsætning og indtjening. Han blev erstattet af Thomas Nielsen, der kom fra et job som kædedirektør for 365 discount. Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Jesper Due gav jysk supermarkedskæde vinger. Nu flyver han i spidsen for lavpriskæden Normal

Sidste år blev den succesrige adm. direktør for Løvbjerg Supermarked, Jesper Due, hentet til lavpriskæden Normal som viceadm. direktør. Nu overlader topbossen Torben Mouritsen ledelsen af omkring 13.000 ansatte og over 700 butikker i otte lande til Jesper Due.

Til dagbladet Børsen siger Torben Mouritsen, at det lå i kortene, at Jesper Due på et tidspunkt skulle overtage posten som adm. direktør.

- Jeg har haft 100 pct. tillid til Jesper fra dag ét, og nu har jeg også tryghed for, at jeg kan overdrage ansvaret som adm. direktør til ham, siger den 56-årige Torben Mouritsen til mediet.

Torben Mouritsen ejer 10-15 pct. af butikskæden og bliver nu bestyrelsesformand for kæden i stedet for medejeren Jan Lehrmann, der i stedet bliver menigt medlem.

Omsætningen i Normal ventes at runde 11 mia. kr. i år.

Mangemillionær 

Det har været en gylden forretning for Torben Mouritsen at være medstifter af Normal, som begyndte med den første butik i Silkeborg i 2013. Han havde indtil da være medstifter og CEO i Wupti.com og indkøber i Dansk Supermarked - nu Salling Group.

Frem til 2012 havde Jesper Due haft en 20 år lang karriere i ligeledes det nuværende Salling Group, der har vokset sig til Danmarks største dagligvarekoncern. 

I 2022 havde Torben Mouritsen en egenkapital i sit personlige holdingselskab på ca. 432 mio. kr. 

Normal har siden 2016 haft Danmarks mest velhavende mand, Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, som majoritetsaktionær.

This describes the image

Normal er en danskejet detailkæde, der har slået sig op på at sælge normale varer til unormale priser. Sortimentet omfatter blandt andet kendte mærkevarer inden for personlig pleje, makeup, konfekture og husholdningsartikler. 

Opdateret 7. jun 2024