Slagterikoncerns omsætning dykker med over en milliard

Samhandel 5. jun 2024 -
This describes the image
Tican Fresh Meat i Thisted harv i dag tyske ejere. Foto: Tican
  • Tican Fresh Meat i Thisted øger igen sit overskud trods et fald i omsætningen på hele 14 pct. 

Skrevet af: Henrik Denman

Slagterikoncernen Tican Fresh Meat i Thisted, der er Danmarks næststørste efter Danish Crown, taber i omsætning, men henter til gengæld en markant fremgang i indtjeningen.

Tican gik i 2023 godt 1,2 mia. kr. tilbage i omsætning, som endte på ca. 7,4 mia. kr. Det er en tilbagegang på 14 pct., og det skyldtes ifølge årsregnskabet, at der gennem året blev leveret og slagtet færre svin.

Ser man på årets resultat, tegner der sig et helt anderledes billede. Overskuddet øgede fra ca. 30 mio. kr. i 2022 til knap 80 mio. kr. sidste år.

"Koncernens årsresultat anses som tilfredsstillende," skriver ledelsen i årsberetningen.

Den positive indtjening afspejler sig også i koncernens egenkapital, der øgedes fra ca. 506 mio. kr. til godt 592 mio. kr.

Købt af tysk koncern
Tican Fresh Meat er en del af en koncern med i alt tre selskaber. Slagterikoncernen med hovedkontor i Thisted blev i 2016 købt af Tônnies, som er en tysk familieejet slagterikoncern med en omsætning på ca. 50 mia. kr.

Resultatet af salget til tyske Tönnies er for alvor begyndt at vise sig. Omsætningen i Tican kan variere omkring otte mia. kr. fra år til år, men efter store underskud i både 2020 og 2021 er der på indtjeningssiden positive takter med voksende overskud i både 2022 og 2023. De nye tyske ejere har på bundlinjen fået Tican på rette kurs. 

"Tican har gennem året fokuseret sin indsats op øget produktivitet og fortsat at levere fødevarekvalitet til konkurrencedygtige priser," skriver ledelsen i årsregnskabet.

95 pct. af produktionen hos Tican bliver solgt til udlandet i over 50 lande med Storbritannien som et af selskabets vigtige markeder.

Tican producerer og sælger fersk og frosset kød og har specialiseret sig i svineslagtning, opskæring og udbening. Som landets næststørste slagteri har det en årlig produktion på 3,8 mio. grise.
 

Opdateret 5. jun 2024