Dagligvarehandlens talenter: Remas stortalent fra Helsted har ikke travlt

Rema 1000 - Navne 5. apr 2023 -
This describes the image
Privatfoto
  • Souschef Sebastian Amstrup fra Rema 1000 i Helsted vandt sidste år ”Årets Talent” i Rema 1000 koncernen, men han har ikke travlt med at blive købmand og få sin egen butik

Der er ingen tvivl om, at den 27-årige souschef fra Rema 1000 i Helsted, Sebastian Amstrup, har Rema 1000 tæt på hjertet. Han blev som 22-årig souschef og blev sidste år kåret til ”Årets Talent” i discountkæden.

Drømmen er også på et tidspunkt at få sin egen butik, men for den rolige randrusianer skal det ikke være lige nu.

- Jeg skal helt sikkert være Rema-købmand på et tidspunkt, men jeg har egentlig ikke travlt. Jeg vil hellere gøre det et år for sent end et år for tidligt, så jeg er helt klar til at overtage min egen butik, siger Sebastian Amstrup.

Årets talent 2022


Da Sebastian Amstrup sidste år vandt ”Årets Talent 2022” , var det efter han deltog i kædens talentuddannelse. Uddannelsen er et internt program for eksisterende souschefer i Rema 1000. Målet er at udbygge souschefernes lederegenskaber og samtidig lære, hvordan man driver og leder sit team på bedste vis. 

Talentuddannelsen har været meget givende for Sebastian Amstrup, ikke kun fagligt, men også som menneske. Han fremhæver, hvordan han har lært mere om sig selv i lederrollen, og hvordan man sammensætter det helt rigtige team i butikken. 

Det fulde billede

Hvor Sebastian Amstrup tidligere arbejdede mere solo, har talentuddannelsen været med til at give ham det større overblik og mere samarbejde med hans kollegaer. Det store billede er vigtig også i de mindre opgaver i butikkerne. Når der for eksempel skal sættes bananer op i butikken, er det ikke bare bananer. Det er faktisk et af butikkens største varenumre. Den information er vigtig at give videre, fordi det er med til at give en større mening for medarbejderne, der skal fylde bananerne op.

- Det skal ikke kun være fedt at tjene penge, men det skal også være fedt at møde op på sin arbejdsplads, og de unge mennesker skal kunne se mening med at være på arbejdspladsen, siger Sebastian Amstrup. 

Fællesskab spiller en stor rolle


Fællesskabet i butikken er også en vigtig del af dagligdagen. Hver eneste medarbejder og arbejdsgang er vigtig for at få butikken til at spille. Det er også sammenholdet i butikken, som Sebastian Amstrup fremhæver, når han fortæller om noget af det bedste ved sit arbejde.

- Folk skal ikke være så bange for at tage salgsassistentuddannelsen. Jeg tror mange ville være overraskede over, hvor fedt det egentlig er at være i butik og have det her fællesskab og megagode kollegaer. Det gælder ikke kun i Rema 1000, men i hele dagligvarebranchen, siger Sebastian Amstrup. 

Rema 1000 i familien


Sebastian Amstrup startede i sin tid som flaskedreng i Rema 1000 i Helsted. Det var ganske naturligt, da hans stedfar er købmand i samme Rema 1000 butik.

- Jeg kommer fra en rigtig inkarneret Rema-familie, så det er derfra, jeg har fået det ind under huden, siger Sebastian Amstrup. 

Så selvom talentet ønsker at tage den med ro og ikke blive købmand lige med det samme, er han sikker på, at han bliver i Rema 1000. 

Opdateret 12. apr 2023