Nomineret til Danish Retail Award: Fra kørende sælger til købmand

Rema 1000 - Navne 13. sep 2023 -
This describes the image
Foto: Rema 1000
  • Imens Per Hansen var kørende sælger for Stryhns gennem ti år, faldt han for Rema 1000-købmændene.

- Jeg kunne se og mærke, når jeg kom ind i en Rema 1000-butik.

Sådan fortæller Per Hansen, der i dag er Rema 1000-købmand på 17. år i Helsted, en bydel i Randers. Men hans rejse i Rema 1000 startede med en lille butik i Gudenåcentret i Randers, hvor han trådte sine barnesko og lærte konceptet at kende.

Der var få ansatte og meget begrænset lager, så Per lærte hurtigt værdien af en stram lagerstyring og at få det bedste ud af sine medarbejdere.

- Jeg havde ingen købmandserfaring, da jeg søgte i Gudenåcentret, så regionschefen må have været letsindig eller også manglede de virkelig folk, siden jeg fik stillingen, siger Per med et grin i telefonen.

På et tidspunkt hørte Per rygter om en ny butik i Helsted og søgte derhen for snart 17 år siden. Butikken ligger i et enormt konkurrencepræget område.

Randers er den danske by med flest kvadratmeter butiksareal pr indbygger, så der er virkelig kamp om kunderne.

I nomineringen til Danish Retail Award fremhæves Pers offensive tilgang til markedsføring, hvor Per til fulde udnytter sit lokale kendskab til at sætte priser, tage partier hjem og lave gode tilbud på for eksempel Facebook.

Er ikke længere flaskehals

Selvom Per lærte en masse i butikken i Gudenåcentret, har han fortsat sin personlige og faglige udvikling i en grad, så det er blevet bemærket internt i organisationen.

For tre år siden kom Per på et internt læringsforløb i Rema 1000, hvor de blandt andet fokuserede på værdirejsen. Undervejs var der tid til eftertanke og refleksion, og et par ting endte med at stå klart for Per.

- Jeg vil gerne være købmand i mange år endnu, så jeg ønskede at finde en vej, hvor jeg kunne arbejde mindre og samtidig i mindre grad være flaskehalsen i butikken.

For at nå i mål begyndte Per at uddelegere personaleansvar til sine tre souschefer, herunder sin søn Sebastian på 27 år,  og langsomt at tage dem med ind i driften og planlægningen.

Det har betydet, at butikken sommetider ser anderledes ud, end Per selv havde tænkt, og at der findes andre løsninger end Pers.

- Det har jeg lært at have det fint med. Jeg har kun to regler. Værdierne i Rema 1000 skal efterleves, og butikken skal afspejle avisen.

Det har taget en del af arbejdspresset fra Per, og samtidig elsker han at se deres engagement og drive. Alle tre drømmer om at blive købmænd på sigt, så det giver dem en god ballast, og der kan handles hurtigere, nu hvor Per sjældent er flaskehalsen.

En ekstra bonus er den ekstra energi, Per har, når han kommer hjem fra arbejde.

Vi føler os forpligtede

I 2022 blev butikken i Helsted kåret til årets butik blandt de mere end 365 butikker i Rema 1000-kæden, og i år er Per nomineret til Danish Retail Award.

- Jeg er enormt stolt og ydmyg. Det forpligter at vinde priser. Også overfor kunderne. Vi skal stadig præstere hver eneste dag.

Også i lokalsamfundet er Per og butikken synlige som sponsor for den lokale fodboldklub og medarrangør af Helsteddagene, hvor der er stort banko med stegt flæsk og persillesovs en af aftenerne, hvor Per i mange år har været opråber.

Danish Retail Award

Årets prisuddeling finder sted den 2. oktober på Børsen i Købehavn. Det er som altid DH Media (Dagligvarehandlen), Dansk Erhverv og uddannelsesinstitutionen ZBC, der kårer de tre vindere af den mest eftertragtede pris i dansk detailhandel.

Udover Per Hansen er følgende nominerede: brugsuddeler Mogens Knudsen, SuperBrugsen Løkken, købmand Morten Sindberg Hansen, Meny Søndervig, varehuschef Jimmy Andersen, Føtex Fisketorvet, butikschef Jannie Nielsen, Normal, butikschef Karina Brock Wilhelm, Spejder Sport samt butikschef Maria Chris Dideriksen, Matas.

 

Opdateret 14. sep 2023