Medie: Per Banks lønpakke i Loblaw var over 100 mio. kr. værd i 2023

Øvrige kæder - Navne 11. apr 2024 -
This describes the image
Per Bnak på Sallings rooftop i Aarhus inden turen i august 2023 gik til Canadas største dagligvarekoncern Loblaw og den nye bopæl i Toronto.    Foto: Salling Group
  • Den canadiske detailgigant betalte 13 mio. canadiske dollars - 66 mio. kr. - for at få kontrakten i hus med Salling Groups tidligere topchef, viser oplysninger i nyt regnskab.   

Skrevet af: Søren Tougaard

Per Banks samlede lønpakke i Salling Group i 2022 havde en værdi på ca. 24 mio. kr. Året før var den tæt ved 30 mio. kr. 

Det er en noget anden lønpakke Per Bank har fået hos den canadiske detailmastodont Loblaw, der omsætter for 300 mia. kr. og tæller over 200.000 medarbejdere.

Mediet Finans skriver, at Per Banks lønpakke i fjor havde en værdi på 22,1 mio. canadiske dollars, hvilket svarer til 112 mio. kr. Det er oplysninger, der stammer fra et dokument forud for Loblaws generalforsamling i næste måned.  

Over halvdelen af den sum stammer fra et engangsbeløb på 13 mio. dollars - 66 mio. kr. - for at sikre sig underskriften på den eftertragtede topchef, der drog til Canada i august sidste år for kort tid efter at tiltræde som Præsident og CEO i detailkoncernen.

Hertil kommer en engangstildeling af betingede aktier over tre år til en værdi af 5 mio. canadiske dollars, lidt over 25 mio. kr.

Ifølge Loblaw var disse millionbetalinger nødvendige for at tiltrække Per Bank, fordi han opgav betydelige kompensationer ved at forlade Salling Group. 

"følge bestyrelsens vurdering ville Loblaw ikke have været i stand til at overbevise hr. Bank om at forlade hans tidligere arbejdsgiver og acceptere udnævnelsen som præsident og adm. direktør hos Loblaw uden denne kompensation til udligning, og det var derfor rimeligt at udligne visse opgivne kompensationer fra hans tidligere arbejdsgiver", skriver Loblaw om engangsbetalingerne ifølge Finans. 

Ifølge mediet er Per Banks grundløn på 1,3 mio. dollars på årsbasis, men da han kun arbejdede for Loblaw i tre måneder tjente han 438.000 canadiske dollars, ca. 2,2 mio. kr. 
Hertil kommer en række aktie- og incitamentsprogrammer som altså løfter lønpakken over 100 mio. kr.

Per Bank har afvist at kommentere på mediets oplysninger.  

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Opdateret 11. apr 2024