Ejer bag 3-Stjernet fordobler underskud - klart utilfredsstillende

Leverandører 7. jun 2024 -
This describes the image
Lise Rysgaard Foget Østergaard blev for et år siden forfremmet til ny adm. direktør for pålægsproducenten Atria Danmark, som afløser for Svend Schou Borch, der er blevet adm. direktør for Thise Mejeri. Tidligere har hun været ansvarlig for Atria Danmarks retailsalg.  Foto: Atria Danmark
  • Ledelsen i Atria Danmark venter klar forbedring i 2024 med et positivt driftsresultat. 

Skrevet af: Søren Tougaard

Pålægsproducenten Atria Danmark fra Horsens, der står bag kendte mærker som 3-Stjernet og Aalbæk Specialiteter oplevede sidste år et fald i salget til især detailkunderne. Det blev dog delvist kompenseret af en positiv udvikling i eksportaktiviteterne, oplyser virksomheden. 

Derfor gik nettoomsætningen kun tilbage med lidt over 3 pct. til 428 mio. kr. i 2023 mod 442 mio. kr. året før.

Også Atria Danmark blev ramt af et faldende salg af varemærkerne 3-Stjernet og Aalbæk Specialiteter. 

Dertil kom ekstraordinære produktionsomkostninger efter produktionslinje-flytningen fra søsterselskabet i Sverige, der påvirkede resultatet negativt. Flytningen viste sig nemlig at være en væsentligt større og mere omkostningstung opgave, end selskabet havde forventet. 

Det sætter sig på bundlinjen, hvor underskuddet blev lidt mere end fordoblet. 

"Resultatet for 2023 viste et samlet underskud på 11,6 mio. kr. sammenlignet med et underskud på 5 mio. kr. året før", oplyser selskabet, der kalder resultatet klart utilfredsstillende. 

Venter plus på driften

Ledelsen anført af bestyrelsesformand Tomas Axel Herbert Back og adm. direktør Lise Rysgaard Foget Østergaard har i 2024 en klar forventning om at skabe et positivt resultat af den ordinære primære drift.

Det skal ske gennem et bedre salg i både detail- og eksportsegmentet, mindsket kompleksitet i hele værdikæden samt et effektivt og optimeret produktionsapparat.

 

Opdateret 7. jun 2024