Pernille Skipper går efter formandspost i Coop Amba

Coop Danmark - Navne 24. jan 2024 -
This describes the image
Den tidligere profil for Enhedslisten blive ny formand for Coop Amba som afløser for Lasse Bolander, der har siddet på posten siden 2008. Ved fristens udløb var der ingen modkandidater.  Foto: Coop Amba
  • Indstillingsudvalget under Coops Landsråd har peget på den tidligere folketingspolitiker i Enhedslisten til posten som formand for Coop Amba i stedet for Lasse Bolander. Valget afholdes 20. april.

Skrevet af: Søren Tougaard

Tidligere folketingsmedlem og politisk ordfører for Enhedslisten, Pernille Skipper, er blevet indstillet til posten som formand for Coop Amba, der er foreningen bag Coop Danmark. Efter 16 år som formand for Coop Amba genopstiller Lasse Bolander ikke. 

Med valget af en ny formand for Coop Amba bliver opdelingen af Coops formandspost i en forenings- og en forretningsdel en realitet.

Den 1. oktober sidste år tiltrådte Jeff Gravenhorst som formand for bestyrelsen i Coop Danmark, og nu skal Coops Landsråd så vælge ny formand for foreningsdelen, Coop Amba. Det sker ved et valg, der afholdes 20. april.  

Coops Landsrådsformand, Niels Mayland, begrunder indstilling af Pernille Skipper med hendes årelange samfundsengagement, hendes politiske erfaring og hendes evne til at kommunikere klart og tydeligt.

- Jeg er meget glad for, at Pernille Skipper har valgt at sige ja til at opstille til posten som formand for Coop Amba. Pernille Skipper har en solid indsigt i samfundsforhold og politik, og hun har en imponerende evne til at analysere og forstå komplekse udfordringer, samt formidle disse indsigter klart og effektivt. Hun vil uden tvivl være en stærk forbrugerstemme for Coops medlemmer, siger Niels Mayland.

Attraktiv formandspost

- Det betyder noget, hvad vi putter i kurven, når vi handler. For vores klode, vores sundhed og fremtidige generationer. Hvis vi står sammen i et stærkt fællesskab, har vi mulighederne for at ændre på fremtiden. Coop har ikke bare været en forandrende og bærende kraft i vores land og samfund i over 150 år. Det skal vi også være de næste 150 år. Vi skal styrke foreningen Coop, være tydeligere om værdierne og bruge den kraft, de knap 2 mio. medlemmer repræsenterer. Sammen skal vi sikre, at alle har råd til at træffe bæredygtige og sunde valg i dagligdagen, siger Pernille Skipper. 

- Både Coops forretning og forening er inde i en stor forandringsproces. Jeg håber, at jeg med mit kandidatur kan bidrage til at styrke foreningen og få de stærke værdier bag Coop tydeligere ud til danskerne, siger hun videre.

Valget af den nye formand for Coop Amba finder sted på Landsrådsmødet den 20. april i Middelfart, hvor de 126 medlemmer af Coops Landsråd desuden skal vælge to nye medlemmer til Coop Ambas bestyrelse.

Såfremt der ikke melder sig andre kandidater til posten, kan Pernille Skipper se frem til at modtage et attraktivt årligt vederlag på lige over 1,25 mio. kr. som formand for Coop Amba.  

Pernille Skipper var medlem af Folketinget fra 2011 til 2022. Siden har hun blandt andet været politisk kommentator for TV2, foredragsholder og skribent. 

Opdateret 24. jan 2024