Coops klimachef må finde nye græsgange

Coop Danmark - Navne 2. feb 2024 -
This describes the image
Efter tre år som klimachef i Coop stopper Jonas Engberg efter omstruktureringer i organisationen. Han fortsætter dog indtil videre som ekstern konsulent for virksomheden.    Foto: Coop Danmark
  • Jonas Engberg er fortid i Coop, efter han må se sit team flytte under ESG-chefen. 

Siden 2021 har han været Head of Climate, men nu er det slut efter en omstrukturering. Jonas Engberg stopper på posten fra 31. januar som klimachef, efter det team, han leder, kommer und Coops ESG-chefs, Anne Mette Brasen, ansvar.

Det skriver Jonas Engberg i et opslag på LinkedIn, hvor han dog oplyser, at han kommer til at fungere som ekstern konsulent for en periode til at videreudvikle Coops mest innovative virksomheder.

Jonas Engberg har ifølge opslaget været med til en rækker tiltag, der har fremmet den grønne omstilling. Tiltag, der omfatter åbningen af Coops klima-laboratorie, slukket for de sidste olie- og gasfyr, samt opkøbt jord til etablering af Coops folkeskov ved Varde.

Der er ikke noget konkret job i vente, men han skriver, at han glæder sig til at finde ud af, hvad det skal være og slutter:

- Samtalen om og løsningerne i den bæredygtige transformation skal i endnu højere grad have rettet fokus på mennesker og på vores fællesskaber, det har jeg set igen og igen – og det arbejde ser jeg frem til at fortsætte med ufortrøden styrke. Dette forår kommer til at gå med at beslutte hvorfra.

Inden sin tid i Coop var Jonas Engberg lang årrække i Ikea som sustainability manager, hvorefter han var ved NGO’en Care som director of innovation and partnerships.

Opdateret 5. feb 2024