Nomineret til Danish Retail Award: Alle kender Mogens

Coop Danmark - Navne 12. sep 2023 -
This describes the image
Mogens Knudsen, brugsuddeler i SuperBrugsen Løkken, er én af syv nominerede til dette års Danish Retail Award, der uddeles 2. oktober på Børsen i København.  Foto: Anders Søndergaard Terp
  • Brugsuddeler i SuperBrugsen Løkken, Mogens Knudsen, virker til at kende næsten alle 1.600 indbyggere i Løkken og en stor del af turisterne.

Efter mange år som brugsuddeler i den nordjyske ferieby Løkken har Mogens Knudsen et stort kendskab til folk og lokalområdet, hvor han også selv er en drivkraft i det lokale foreningsliv.

Før Mogens i 2006 kom til Løkken, har han været i mange forskellige Coop-butikker, hvor Mogens startede som flaskedreg for senere at blive uddannet i SuperBrugsen Vodskov. Gennem sine ansættelser i forskellige butikker, for eksempel SuperBrugsen Skive og Kvickly Vestbyen i Aalborg, har Mogens haft lejlighed til at se flere forskellige rollemodeller og gradvist fået mere ledelsesansvar.

Som kun 26-årig blev han souschef i OBS i Nørresundby og var med til at omstille den til Kvickly Extra. Det blev springbrættet til at stå i spidsen for sin egen butik i Gistrup, syd for Aalborg og senere SuperBrugsen i Frederikshavn.

Da Mogens skiftede job fra Frederikshavn på østkysten til Løkken på vestkysten, tog han sin souschef med. Og her 17 år senere står de begge to stadig sammen om driften af butikken.

Nu er Mogens blevet en integreret del af Løkken og gennem flere succesfulde udvidelse af butikken, er SuperBrugsen Løkken blevet en butik, man som lokal beboer lige skal vise frem for sine gæster.

- Vi er en rigtig lokalbutik, hvor vi er på navn med vores faste kunder og et samlingspunkt for byen, når vi holder tøndeslagning, smagninger og kurser i for eksempel blomsterbinding, pølsemageri og bagning.

Som en del af den sidste udvidelse byggede Mogens et ekstra mødelokale, Byens Rum, der kan bookes gratis af foreningerne i Løkken, så de har et sted til møder og generalforsamlinger.

På den måde ønsker Mogens at give tilbage til byen for den støtte og opbakning, de gennem årene har vist ham og butikken.

Fokus på fællesskabet

Indstillingen til Danish Retail Award sætter spotlyset på manden i front for butikken. Det synes Mogens er lidt svært.

- Jeg har det bedre med at bakke mine ansatte op og sætte scenen for dem, når de rækker ud og ønsker at udmærke sig. For eksempel støtte min slagter i at nu går vi efter at blive årets slagtermester.

Her mener Mogens selv, at han nok er for meget nordjyde til egentlig helt at ville stå frem i rampelyset for at hylde sig selv og egne præstationer.

- For det er jo et fælles projekt, hvor jeg for mine dygtige og dedikerede medarbejdere hver dag forsøger at flytte overliggeren en lille smule. Så vi dag for dag prøver at skabe endnu mere for kollegaerne og kundemødet.

Udover at være uddeler i Løkken er Mogens direktør for Brugsforeningen i Pandrup, der har egen uddeler ansat. Butikken i Pandrup havde det vanskeligt for 10 år siden, og Mogens var med til at tage ansvar og sikre, at der fortsat var en SuperBrugsen i byen.

Så ved siden af den succesfulde drift og udvidelse af butikken i Løkken har Mogens gennemført en omstilling, udvidelse og modernisering af SuperBrugsen Pandrup med en pæn vækst på både top og bundlinje.

Folk kommer fra oplandet

Mogens er blandt andet nomineret til Danish Retail Award på baggrund af den resultatmæssige udvikling, SuperBrugsen har været igennem, samt omstillingen fra at være en mindre sommerbrugs til nu at være en af kædens flagskibe, og som folk kører fra et stort opland for at opleve og handle i.

- Vi har tilført butikken en række elementer, for eksempel blomsterbutik, bageri, sushi og dedikeret fiskehandel, samt et stort fokus på delikatesse og slagter. Vi har betjening i alle afdelinger syv dage om ugen også uden for turistsæsonen. Det store sortiment og den kvalificerede, faglige betjening tiltrækker kunder fra et stort opland.

I indstillingen til Danish Retail Award fremhæves også Mogens’ positive tilgang til og effekt på de unge mennesker, der får deres første erfaring med arbejdsmarkedet i SuperBrugsen Løkken.

- Både jeg og alle vores afdelingsledere er meget opmærksomme på, at de unge sæsonansatte er en vigtig del af, at vi lykkes som butik.

For Mogens handler det både om at rekruttere i god tid, at behandle dem ordentlig men også at stille krav og forventninger i stedet for kun at stryge de unge med hårene.

- Vi holder forældreaftener, hvor vi pointerer for forældrene, at vi gør os umage for at jeres barns første fritidsjob bliver en succes.

Det har givet meget ros til Mogens og butikken, at de bruger tid på at forventningsafstemme. Og mødet slutter med, at forældrene bliver vist rundt i butikken af deres barn og møder afdelingslederne.

Flere af de unge vender tilbage år efter år, og her arbejder Mogens målrettet for at bygge videre på deres viden og erfaring fra de tidligere år. Og enkelte ender med at blive elever og senere ansatte i butikken.

Danish Retail Award

Årets prisuddeling finder sted den 2. oktober på Børsen i Købehavn. Det er som altid DH Media (Dagligvarehandlen), Dansk Erhverv og uddannelsesinstitutionen ZBC, der kårer de tre vindere af den mest eftertragtede pris i dansk detailhandel.

Udover Mogens Knudsen er følgende nominerede: købmand Per Hansen, Rema 1000 Helsted, købmand Morten Sindberg Hansen, Meny Søndervig, varehuschef Jimmy Andersen, Føtex Fisketorvet, butikschef Jannie Nielsen, Normal, butikschef Karina Brock Wilhelm, Spejder Sport samt butikschef Maria Chris Dideriksen, Matas. 

Opdateret 13. sep 2023