Et bestemt produkt hitter, når danskerne hamstrer

Trends 8. jul 2024 -
This describes the image
Salget af Faaborg Leverpostej er eksploderet. Foto: Dagligvarehandlen.dk
  • Salget er eksploderet efter regeringen meldte ud om at købe private nødlagre

Skrevet af: Henrik Denman

Især ét produkt på supermarkedshylderne hitter, når danskerne hamstrer til deres private beredskab i tilfælde af kriser - og det er den klassiske blå dåse fra Faaborg Leverpostej.
 
Den klassiske leverpostej har i mange år stået på indkøbssedlen, når danskerne er rejst på ferie, men i år er salget eksploderet.

I de seneste par uger er der solgt over fire gange så meget som samme periode sidste år og 10 gange mere end ugen før regeringens opfordring til danskerne om at øge beredskabet.

Peter Bendixen fra Danish Crown, der er ansvarlig for salget til de danske detailbutikker, siger, at Danish Crown producerer alt det, man kan, men hvis efterspørgslen fortsætter på det nuværende niveau, kan det knibe med at følge med hen over sommeren.

– Når vi kommer til midt august, kan vi skrue produktionen op til det, som detailhandlen ønsker, så vi sikrer, at der altid er Faaborg-leverpostej på hylderne i alle supermarkeder, siger han.

Nye opskrifter

For at kunne levere Faaborg Leverpostej til kunderne vil Danish Crown skrue op for produktionen i juli og august, så der kan leveres op mod 600.000 dåser til de danske supermarkeder. 

På Danish Crowns konservesfabrik i Vejle, der producerer Faaborg Leverpostej og konserves under mærker som Jaka og Tulip, ruster man sig nu til at følge med efterspørgslen.

En af udfordringerne har været at skaffe dåser nok til den øgede produktion. 

For at klæde danskerne på til at bruge konserves i måltiderne har Danish Crown fået sammensat seks opskrifter, som bl.a. kan findes på Instagram. Opskrifterne er udviklet, så produkterne kan bruges med et minimum af ferske råvarer, ligesom opskrifterne egner sig til udendørs tilberedning.
 

Opdateret 9. jul 2024